Drumul de la Om la detinut

Penitenciarul Poarta Alba

De cate ori ajung aici plec putin devastata-  oamenii de altădată sunt acum deţinuţi înlănţuiţi, numai gândurile lor având dreptul să treacă dincolo de gardul închisorii.

Un nou caz care doreste sa solutioneze cauza prin mediere, un OM care a gresit poate din disperare, poate ajuns de greutatile vietii, poate din vina noastra a tuturor pentru ca promovam doar raul si nu mai stim sa ne bucuram de viata si de lucrurile marunte. Suntem mereu in competitie si suntem cu ochii pe ce face vecinul, de ce el are si eu nu….datorita competitiei se afla cazul nostru aici.

Este total gresita perceptia unora care afirma cu tarie ca vinovatul trebuie sa „plateasca” – sa stea la inchisoare.El poate plati in multe moduri,nu neaparat prin inchisoare. Vinovatul, in primul rand trebuie sa repare , sa indrepte raul facut.

Medierea este privita superficial si este confundata cu ideea ca faptuitorul scapa nepedepsit, ori medierea nu conduce la neaplicarea justitiei, ci la justitia restaurativa, aceea in care vinovatul plateste pentru faptele sale fiind  determinat sa repare ceea ce a stricat.

Rolul nostru, al mediatorilor este acela de a facilita comunicarea dintre parti si negocierea unei solutii reciproc avantajoase pentru ambele parti. Mediatorul faciliteaza comunicarea dintre parti.

Greselile nu se iarta, ci se repara! Iertarea este razbunarea omului nobil!

Daca ai nevoie de un Mediator in Constanta nu ezita sa ma contactezi.