Sari la conținut

Despre mine

ELENA LILIANA ALDEA

Mediator si Presedinte al Corpului Profesional al Mediatorilor din judetul Constanta

Sunt absolventă a Facultăţii de Management Financiar Contabil – Spiru Haret București, unde am obținut titlul de „Economist Licenţiat”, după care am finalizat masteratul  în cadrul Facultăţii de Management Financiar Contabil, unde am obţinut diploma de master în „Managementul Financiar Contabil al Administraţiilor Publice”.

Sunt membră a Corpului Experţilor Contabili şi a Contabililor Autorizați încă din anul 2005, iar în anul 2007 obţin şi calitatea de Consultant Fiscal, devenind astfel membru al Camerei Consultanților Fiscali din România.

Din dorinţa de perfecţionare continuă, în anul 2010 obţin Certificatul de Absolvire ca formator,  eliberat de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, iar din anul 2010, predau cursuri de perfecţionare „Managementul Achiziţiilor”. 

În prezent, pe lângă activitatea de manager din cadrul Biroului de Expert Contabil şi Consultant Fiscal, sunt mediator autorizat, finalizând cursurile aferente acestei profesii în urmă cu 6 ani. Ceea ce am învăţat la acel curs a fost atât de fascinant  încât m-am hotărât să încep activitatea practică în acelaşi an, respectiv anul 2010.

În anul 2013 devin Formator în cadrul Şcolii de Formare în Mediere Mugur Mitroi din Craiova.

De când am  devenit mediator, nu mi-am  pierdut niciodată entuziasmul şi, cu toate că nu a fost  uşor,  am  făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru ca această nouă profesie să devină cât mai cunoscută, în primul rând prin perfecţionarea mea, participând la cursuri de perfecţionare.

Mai întâi am urmat cursul de „Tehnici avansate în mediere” susținut de F.M.M.M., apoi am vrut să învăț din „secretele” deținute  de trainerii americani (Eileen Hoffman şi Linda Lazarus), aceştia provenind din ţări în care medierea a intrat deja în mentalitatea cetăţeanului.

În acelaşi timp, împreună cu colegii mei din Asociaţia Centrul de Mediere Constanţa şi alături de echipa U.C.M.R,  am promovat medierea prin:

  1. Activitate publicistică, fiind autoarea mai multor articole despre mediere, apărute în Revista „Medierea Tehnică şi Artă” .
  2. Participarea la numeroase Conferinţe şi lansări de carte în oraşe ca Buzău, Brăila, Galaţi, Bacău, Predeal, Sinaia, București, Tulcea.
  3. Am organizat împreună cu echipa managerială a Centrului de Mediere Constanţa sesiuni de informare şi de promovare a avantajelor medierii în localităţi din jud. Constanţa;
  4. Am participat activ la proiectul „Caravana Medierii”, cel mai mare proiect naţional cu identitate proprie de promovare a medierii în rândul publicului; „Caravana” a constat în evenimente organizate în fiecare lună într-un alt oraș, unde publicul s-a putut întâlni cu mediatorii şi a obţinut informaţii directe cu privire la metodele ADR. În acest scop, au fost organizate 30 de evenimente lunare în România. Trei evenimente speciale au avut loc pe 24 mai 2012, atunci când „Caravana” s-a oprit în Bruxelles (Belgia), în parteneriat cu Arthis – Maison Culturelle Belgo – Roumaine; pe 23 august 2012 în Kerkyra (Grecia), în parteneriat cu Centrul Elen pentru Mediere şi Arbitraj; iar pe 18 martie 2013 workshopul Caravanei a fost organizat la Ambasada României în Londra, în parteneriat cu Fundaţia Slynn şi Camera de Comerţ Britanico-Română;
  5. Am fost participant activ în proiectele de responsabilitate socială precumMaratonul Mustului” şi „Campania C.R.E.D.” pentru copiii şi persoanele defavorizate.

Competente profesionale in mediere

Ca urmare a pregatirii profesionale dobandite prin participarea si implicarea mea la programele de pregatire profesionala, prin experienta acumulata in decurs de 10 ani si prin practicarea profesiei de mediator,  am reusit sa cresc calitatea serviciilor de mediere .

In urma cu 10 ani mi-am dezvoltat toate aceste competente alaturi de colegii mei din  UCMR Romania , alaturi de care am dezvoltat proiecte pentru promovarea profesiei de Mediator si de la care am invatat ca: Să formezi o echipă este doar începutul, să rămâi împreună este progresul, să lucrezi împreună este succesul”.