Calatoria divortului

Cazul nostru  de astazi este despre calatoria divortului, despre pasii pe care trebuie sa ii parcurgem inteligent si cu calm astfel incat micuta noastra Andreea sa nu intre in mijlocul ‘’razboilului’’ dintre parinti.

Fiecare caz de divort cu minori este un caz special . Din pacate sunt putini parintii care aleg sa ramana “prieteni” si dupa pronuntarea divortului. Aceasta alegere este una inteleapta, o alegere in care parintii arata ca le pasa de copii, ca vor ca acestia sa se dezvolte frumos si armonios.

Este bine stiut ca, pentru copii, separarea parintilor este o trauma. Atunci cand parintii opteaza pentru solutionarea civilizata a divortului, li se ofera copiilor o lectie de viata, o lectie despre cum se depaseste o situatie de criza. Mai mult, copii vor intelege ca desfiintarea casatoriei nu inseamna si desfiintarea familiei, pentru ei vor ramane in continuare „mama” si „tata” care se vor ocupa deopotriva de cresterea si educatia lor.

Daca sunteti parinti, trebuie sa va ganditi ca un divort agresiv intre voi este o situatie traumatizanta pentru copiii vostri.Divortul nu trebuie sa raneasca niciodata copiii, acest lucru depinde numai de parinti! Mai ganditi-va si ca ei nu au nicio vina pentru ceea ce se intampla intre voi si niciodata nu trebuie sa fie folositi pe post de paravan pentru obtinerea vreunui avantaj.

Medierea este singura cale umana, inteligenta si rapida pentru rezolvarea problemelor divortului.

Cu totii stim ca parintii sunt responsabili nu numai de cresterea si intretinerea copiilor, ci si de educatia acestora. Ori, ganditi-va ce educatie primeste un copil cand parintii lui se cearta si-si spala rufele in public. Dar, oricat de furiosi, suparati sunteti, va las pe dumneavoastra sa raspundeti sincer la aceasta intrebare.

Biroul nostru de mediere va sta la dispozitie si va asista sa va gasiti cea mai buna solutie in orice conflict.