A fi OM e lucru mare!

Este o vorba din popor pe care cu siguranta am auzit-o fiecare dintre noi de multe ori, insa de cate ori am stat un pic pe ganduri si am incercat sa-I intelegem si sa ne insusim sensul?

A fi OM este o arta pe care din pacate multi nu o stapanesc, au luat-o doar asa ca pe o vorba din popor.

A fi OM inseamna sa fi in primul rand responsabil sa-ti asumi totul, sa nu fi las, sa nu fi viclean, sa nu fi mincinos.

A fi OM inseamna a te intoarce spre tine ca sa constientizezi ceea ce simti iar apoi sa te intorci spre ceilalti si cand ii privesti sau ii asculti sa intelegi ceea ce simt, sa le intelegi trairile si sa le respecti. Am ajuns la respect…toti oamenii trebuiesc respectati chiar daca uneori simtim ca anumite persoane nu merita asta.

Lumea de azi a devenit superficiala si din ce in ce mai egoista, mereu cu ochii pe „Capra vecinului „ nu ii mai pasa de cei din jur si daca iese cineva ranit la sfarsit …iar cand dau de greu sau de durere  se victimizeaza fara a privi in interior ca sa vada unde au gresit, de ce si cum poate fi situatia indreptata. Nu analizeaza situatia care l-a adus aici, nu-si pune intrebari si nici nu cauta raspunsuri, cauta doar vinovati!

Ma uit cu parere de rau in jururl meu si raman dezamagita cand vad aceste comportamente fatarnice care urmaresc doar propriul interes, fara nici un fel de remuscare atunci cand cineva” cade la pamant „ sau este intr-o situatie dificila, iar poate acel cineva te-a facut pe tine OM la randul lui.

Nu am cerut niciodată prea multe de la viață, decât să îmi dea voie să fiu EU.

Eu va doresc sa iubiti si sa fiti iubiti, sa iertati pentru linistea voastra si sa traiti viata frumos.

A fi domn este o intamplare, a fi OM e lucru mare!